Fundacja, mając na celu wspieranie młodych talentów muzycznych, przygotowała Nagrodę Specjalną na V Akademickim Konkursie Klawesynowym prowadzonym przez Akademię Muzyczną im. I. J. Paderewskiego w Poznaniu.
Nagrodą będzie półrecital Laureata w sali koncertowej EDGE Music Studio w 2018 lub 2019 roku (konkretna data oraz repertuar ustalone zostaną bezpośrednio z Laureatem nagrody).

Ogromnie cieszymy się, że możemy w ten sposób wesprzeć wydarzenie o randze ogólnopolskiej. Wielką radością i zaszczytem będzie dla Zarządu Fundacji możliwość uczestnictwa w przesłuchaniach finałowego etapu konkursu i wyłonienie Laureata Nagrody Specjalnej. Mamy nadzieję, że występ w EDGE Music Studio będzie istotnym punktem w rozwoju kariery nagrodzonego klawesynisty (lub klawesynistki).

Zapraszamy na przesłuchania konkursowe, które są otwarte dla publiczności oraz na koncert Laureatów, który odbędzie się w czwartek 7 grudnia o godzinie 18 w Auli im. S. Stuligrosza w Poznaniu.
Szczegółowy harmonogram konkursu, folder oraz informacje o Jury i nagrodach konkursu można znaleźć pod adresem http://amuz.edu.pl/v-akademicki-konkurs-klawesynowy-4-7-grudnia-2017/